BLAZEI–MRL

doplněk stravy

česky: 
Žampion brazilský
vědecký název: 
Agaricus blazei

japonsky: 
himematsutake
čínsky: 
jisongrong, 姬松茸

Agaricus blazei jedlá houba s nasládlou chutí a mandlovou vůní, která byla poprvé popsána na konci 19. století, kdy se začala pěstovat na východě Spojených států.

Rozmach jejího užívání a pěstování začal po jejím znovuobjevení okolo roku 1970 v Brazílii.

BLAZEI–MRL, 90 tablet

BLAZEI-MRL
90 tablet

BLAZEI–MRL, 90 tablet
  • balení po 90 kusech tablet, 1 tableta 750 mg
  • každá tableta obsahuje 500 mg biomasy (mycelia i primordia) houby Blazei

Doporučené denní dávkování:

2-6 tablet, obchodní balení je koncipované jako měsíční dávka.

Tablety je nejlépe užívat nalačno a zapít dostatečným množstvím vlažné vody

BLAZEI-MRL BIO
100 g

BLAZEI–MRL, 100 g biomasy
  • balení obsahující 100 g jemně mleté biomasy (mycelia i primordia) houby Blazei

Doporučené denní dávkování:

1-3 g denně, obchodní balení je koncipované jako čtyřměsíční dávka. Každé balení obsahuje dávkovací lžičku, která zarovnaná odměřuje 2 g biomasy.

Biomasu je nejlépe užívat nalačno a zapít dostatečným množstvím vlažné vody. Prášek biomasy můžete pohodlněji konzumovat po smíchání s jogurtem, jablečnou šťávou či vodou.

BLAZEI-MRL BIO
250 g

BLAZEI–MRL, 250 g biomasy
  • balení obsahující 250 g jemně mleté biomasy (mycelia i primordia) houby Blazei

Doporučené denní dávkování:

1-3 g denně, obchodní balení je koncipované jako čtyřměsíční dávka. Každé balení obsahuje dávkovací lžičku, která zarovnaná odměřuje 2 g biomasy.

Biomasu je nejlépe užívat nalačno a zapít dostatečným množstvím vlažné vody. Prášek biomasy můžete pohodlněji konzumovat po smíchání s jogurtem, jablečnou šťávou či vodou.

Chemické a biologické vlastnosti
500 mg biomasy BLAZEI-MRL, resp. jedné tablety (750 mg)

Účinná složka:
Agaricus blazei Murrill – biomasa 500 mg
Pojiva (u tablet):
  • mikrokrystalická celulóza,
  • oxid křemičitý,
  • rostlinný stearan hořečnatý,
  • rostlinná kyselina stearová

Aktivní enzymy:

bílkoviny5,16 mg
redukující cukry20,38 mg
polysacharidy vázané na bíllkoviny87,6 mg
aktivita xylanázy12,8 U
aktivita celulázy0,38 U
aktivita GSH reduktázy0,51 U
aktivita tyrosinázy6,85 U
aktivita amyloglukosidázy0,8 U
aktivita proteázy11,2 mU
aktivita superoxidismutázy (SOD)275,0 mU
Cytochrom P-4500,45 nmoles
Cytochrom P-450 reduktáza8,9 mU
aktivita katalázy0,996 U

Obsah ceněných polysacharidů - betaglukanů, je vyšší než u lesklokorky a houževnatce. Žampion brazilský obsahuje tři různé betaglukany (1,3-beta-glukan, 1,4-alfa-glukan, 1,6-beta-glukan), minerální látky, fosfolipidy a chitin.